Ropogós gluténmentes lángos
Mindenkinek kell egy jó lángos
- Közepes
- Zellei Tündi40-60 perc
- 2021-02-19167.42 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 167.42 |
kJ: | 706.81 |
Szénhidrát: | 29.03 |
Amelyből cukrok: | 0.15 |
Zsír: | 1.73 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.28 |
Rost: | 11.5 |
Fehérje: | 3.16 |
Só: | 0.51 |
- 5mlOlaj Napraforgó olaj (általános)
- 0.5tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 330mlVíz, ivóvíz
- 1kk. ( csapott )Szódabikarbóna (általános)
- 2dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 1ek. ( csapott )almaecet SPAR Natur*pur Bio 100% BIO
- 30dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt elmorzsoljuk a szódabikarbónát a sót hozzáadjuk és összekeverjük. A langyos vizet a olajjal és az almaecettel elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor hat kisebb gombócra osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb 1,5-2 cm vastagra úgy hogy a szélek kicsit vatagabbak legyenek. 10 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Majd forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal ízesíthetjük.